7.04.2016

Ermenistan ateşkesi bozdu, saldırıya geçti

Ermenistan ordusu, ateşkes ihlali yaparak Azerbaycan'a bağlı Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'ne büyük çaplı silahlar ve havan toplarıyla ateş açtı. Azerbaycan birliklerinin ateşe karşılık vermesi sonucu, Ermenistan’ın karşı taraftaki ateş noktası ve savunma sistemleri yok edildi.

Ermenistan ateşkesi bozdu, saldırıya geçti
Ermenistan, Azerbaycan sınır hattında sağlanan ateşkes rejimini bu kez Azerbaycan’a bağlı Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti’ne ateş açarak bozdu. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan’ın, Azerbaycan-Ermenistan temas hattında askeri operasyonların durdurulması kararına uymayarak, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti’nin, Ordubad, Şahbuz ve Babek ilçelerinde bulunan mevzileri ateşe tuttuğunu açıkladı. 
Nahçıvan’daki askeri birliklerin ise Ermenistan’ın açtığı ateşe karşılık verdiği duyuruldu. 
Ordubad yönünde bulunan Azerbaycan birliklerinin ateşe karşılık vermesi sonucu, Ermenistan’ın karşı taraftaki ateş noktası ve savunma sistemleri yok edildi.
Azerbaycan'dan kötü haber, 6 ölü
Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında yaşanan çatışmalar nedeniyle Azerbaycanlı 6 sivilin öldüğünü, 26 sivilin yaralandığını açıkladı.

Ermenistan'ın, Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü ve egemenliğine karşı zor kullandığı vurgulanan açıklamada, Ermeni güçlerinin 2 Nisan tarihinde sabah saatlerinden itibaren cephe hattındaki faaliyetlerini yoğunlaştırarak sivillere, insanlığa karşı çok sayıda çeşitli suç işlediği belirtildi.
Ermeni güçlerinin bu süre boyunca sivillere yönelik saldırılarında, 32 yerleşim biriminin top ateşine maruz kaldığı, ikisi 16 yaşından küçük 6 sivilin hayatını kaybettiği, 26 sivilin ağır yaralandığı ve 232 evin zarar gördüğü bildirildi.
Açıklamada, saldırılar sonucunda yerleşim birimlerindeki çok sayıda okul, hastane ve caminin hasar gördüğü ve elektrik, doğalgaz ve su teminini sağlayan kilometrelerce altyapının tahrip edildiği kaydedildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder