22.07.2016

Almanya'da silahlı saldırı!.

Almanya'nın Bavyera eyaletinde Münih kentindeki bir alışveriş merkezine düzenlenen silahlı saldırıda en az 3 kişinin öldüğü bildirildi..
Alman basınında yer alan haberlerde Münih'in Moosach ilçesindeki "Olympia-Einkaufszentrum" adlı alışveriş merkezinde silah seslerinin duyulduğu,bunun üzerine çok sayıda polisin olay yerine sevk edildiği bildirildi.
Alman Haber Ajansına açıklama yapan Münih polisi can kaybı olup olmadığını açıklamazken saldırının "büyük bir olay gibi göründüğünü" belirtti.
Alman basını: 15 ölü
Almanya'da yayın yapan Abendzeitung gazetesi ise saldırıda en az 15 kişinin hayatını kaybettiğini iddia etti. Münih Polisi Sözcüsü 'birden fazla' ölü ve yaralı bulunduğunu doğruladı. Polis yetkilileri saldırıda birden fazla saldırgan bulunduğu ihtimali üzerinde duruyor.
'Çok sayıda el ateş edildi'
Reuters'a telefonla bağlanan ve olay anında alışveriş merkezinde olan bir çalışan 'çok sayıda el ateş edildiği' bilgisini verdi.
Özel Kuvvetler olay yerinde
Alman Özel Kuvvetleri'nin olay yerine geldiği belirtildi. Bu arada Münih'te tren ve metro seferleri durduruldu.
İkinci saldırı iddiası
Öte yandan doğrulanmamış iddialara göre Münih'te bir tren istasyonu yakınlarında silah sesleri duyuldu.
ALMANYA İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: 3 ÖLÜ
Almanya'da yaşanan saldırının ardından Almanya İçişleri Bakanlığı saldırıda 3 kişinin hayatını kaybettiğini doğruladı. Çok sayıda da ağır yaralının olduğu belirtildi.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder