16.12.2016

Erzurum'da atlı hafızlar yola çıktı


Binbir Hatim geleneği kapsamında atlara binen 4 hafız, yola çıkarak çıkarak şehrin dört bir tarafında Kuran okumaya başladı.

Merkez Palandöken ilçesine bağlı Dutçu köyündeki Pir Ali Baba’nın türbesinde düzenlenen törene Vali Seyfettin Azizoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Müftü Vekili Celal Büyük ve çok sayıda davetli katıldı.

4 ATLI HAFIZ YOLA ÇIKTI

Karla kaplı türbeye protokolle birlikte giden vatandaşlar Müftü Vekili Celal Büyük’ün okuduğu dualara amin diyerek 484’üncü ’Binbir Hatim’ duasını başlattı.

500 YILLIK BİR GELENEK

Törende bir konuşma yapan Vali Seyfettin Azizoğlu, "Yaklaşık 500 sene önce Pir Ali Baba Erzurum’da Erzurumlu insanların beladan, musibetten, depremden, afet ve kötülüklerden korunması için Kuran’ı Kerim’i 1001 hatim olarak başlatmış ve Erzurumlular bu geleneği 500 yıldır devam ettirmiştir." diye konuştu.

AT ÜSTÜNDE KURAN OKUNDU

Lala Paşa Camisi imam hatipi Hafız Emrullah Kaçar’ın Kuran’ı Kerin okumasının ardından atlı hafızlar at üstünde Kuran’ı Kerim okuyarak şehri dolaşması canlandırdırıldı.

GELENEĞİ PİR ALİ BABA BAŞLATTI

Erzurum merkeze bağlı Dutçu Köyü’nde yaşayan Pir Ali Baba "Eğer her yıl 1001 hatim okursanız Allah bu memleketi özellikle zelzeleden (depremden) korur" diyerek geleneği başlatır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder