26.03.2016

Bedduası kendine döndü

FETÖ’nün 1 numaralı sanığı Fetullah Gülen’in Pensilvanya’da gerçekleştirdiği beddua seansları kendisine döndü. Beddualar sonrasında Gülen’in medya, eğitim ve sermaye başta olmak üzere birçok alandaki para kaynakları kurudu, yıllarca Gülen ile birlikte yürüyen isimler onu terketti, militanları deşifre oldu.Bedduası kendine döndü FARUK ARSLAN / İSTANBUL - 17-25 Aralık darbe operasyonları sonrası ismi sık sık ettiği beddualarla gündeme gelen FETÖ/PDY’nin 1 numaralı sanığı Fetullah Gülen’in ettiği tüm beddualar dönüp kendi grubunu vuruyor. Sızdıkları kurumların ekonomik imkanlarını kullanarak Türkiye’de devasa bir yapı haline gelen Paralel Yapı’nın medya, eğitim ve sermaye grupları başta olmak üzere birçok alandaki para kaynakları kurudu, Gülen’in “Allah onların evlerine ateşler salsın, yuvalarını yıksın, birliklerini bozsun, duygularını sinelerinde bıraksın, önlerini kessin” şeklinde ettiği tüm beddualar kendi örgütü aleyhinde gerçekleşti.

ÖNLERİ KESİLDİ, İNLERİ YIKILDI, BİRLİKLERİ BOZULDU
İlk bedduasını 21 Aralık 2013’te eden Fetullah Gülen, Türkiye Cumhuriyeti Hükumeti yetkililerini hedef alarak “Allah onların evlerine ateşler salsın, yuvalarını yıksın, birliklerini bozsun, duygularını sinelerinde bıraksın, önlerini kessin, bir şey olmaya imkan vermesin” demişti. “Evlerine ateş salsın” diyen Fetullah Gülen’in yurt çapında “ışık evleri” adıyla faaliyet gösteren birçok örgüt evi kapandı. Gülen’in “Yuvaları yıkılsın” bedduasının ardından kaçak şekilde inşa ettiği belirlenen birçok FETÖ sermayeli yapılar belediye ekiplerince yıkıldı. “Birlikleri bozulsun” bedduası da ters dönen Fetullah Gülen’in yıllar boyunca en yakınında yer alan Hüseyin Gülerce, Barış Terkeşli gibi birçok tanınmış isim örgütten ayrıldı, Gülen grubu Pensilvanya’da yalnızlığa sürüklendi.
“KİM PARALELSE ALLAH BELASINI VERSİN”
Pensilvanya’daki ultra lüks mâlikanesinde çeşitli periyotlarla Türkiye’yi hedef alan beddualar eden Gülen bir konuşması sırasında “Kim paralelse, Allah onun belasını versin.” demişti. Yargıya da intikal eden Paralel Devlet Yapılanması soruşturmasının 1 numaralı sanığı olan Fetullah Gülen’in paralelciliği tescillenirken, birçok ‘paralelci’yargı, emniyet ve medya mensubu da haklarında çıkarılan yakalama kararlarına uymayarak yurt dışına firar etti.
Haklarındaki gözaltı kararlarını öncesinden haber alarak yurt dışına kaçan FETÖ mensubu yargı mensupları arasında Zekeriya Öz, Celal Kara, Mehmet Yüzgeç gibi isimler yer alıyor. Gülen’e ait yapının Emniyet’e sızdırdığı polis görünümlü birçok Pensilvanya militanı da deşifre olduktan sonra cezaevine konuldu. Ali Fuat Yılmazer, Ramazan Akyürek, Ömer Altıparmak, Yurt Atayün ve Yakup Saygılı bunlardan sadece birkaçı. Paralel’in medya kaçaklarının başında ise Ekrem Dumanlı, Emre Uslu, Tuncay Opçin, Adem Yavuz Arslan ve Sevgi Akarçeşme geliyor. Örgütün hem spor hem de siyasi kanadında yer alan Hakan Şükür de ABD’ye kaçtı.
SÜLALESİNİ YERİN DİBİNE BATIRACAK SUÇ
“Kim paralelse Allah yedi sülalesini yerin dibine batırsın” ifadelerini de kullanan Fetullah Gülen’in, akrabalarının da adı geçtiği tecavüz dosyası patlak verdi. 2007 yılında 15 yaşındaki S.Ö. Fetullah Gülen’in kardeşi ile iki yeğeninden ‘Bana tecavüz ettiler’ diyerek şikayetçi olduğu ancak FETÖ mensubu polislerce dosyanın üstünün kapatıldığı ortaya çıkarken dava tozlu raflardan tekrardan indirildi. Gülen’in 2014 yılında ölen kardeşi ve STV spikeri Kemal Gülen’in babası Seyfullah Gülen’in adının karıştığı ‘yere batırıcı’ suçla ilgili yargılama devam ediyor.
GAZETELERİ, TELEVİZYONLARI VE BANKASI ELDEN GİTTİ
Beddualarında “Kim örgütse Allah onun belasını versin” ifadelerine de yer veren Gülen’in örgüt hiyerarşisi içerisinde yayın yaptıkları ortaya çıkan eğitim, medya ve sermaye alanında faaliyet gösteren birçok şirketinin yönetimine kayyım atandı ve şirketler FETÖ’den kurtarıldı. Zaman, Today’s Zaman, Bugün, Millet, Cihan Haber Ajansı gibi birçok yayın kuruluşu artık Gülen örgütünün kontrolünde değil. Örgütün finans kaynakları arasında yer alan Kaynak Holding’e de kayyım atandı. Gülen’in para kasası Bank Asya da artık örgütün kontrolünde değil. Yurt genelinde Paralel Örgüt’e finansman sağlayan işadamları tek tek tutuklandı, farklı alanlarda faaliyet gösterem irili ufaklı birçok şirketin akıbeti de FETÖ’nün medya organları ile aynı oldu.
HARAMDAN BAŞKA BİR ŞEY YEMEMİŞLER
“Kim milletine kötülük yapmak istiyorsa, kim millet hukuku olarak arpa kadar bir haram yemişse, Allah yedi sülalesinin belasını versin!” şeklinde ağır bir bedduayı dillendiren Gülen’in adamlarının haram yeme konusunda da mahir olduğu tespit edilen FETÖ’nün, KPSS başta olmak üzere birçok kamu kurumlarını ilgilendiren sınavda soru hırsızlığı yaparak mensuplarını kamuya yerleştirdiği tespit edildi. Yargıya da taşınan soru hırsızlıklarıyla binlerce vatandaşın geleceğe dönük hayallerini karartan ve devletten haram maaşlar alan FETÖ mensupları da deşifre olduktan sonra bir bir yurt dışına kaçtı. Ayrıca soru hırsızlığı yaparak sınava giren kişilerin çaldıkları soruları akrabalarına da verdiği ve ‘sülalece’ haram lokma yedikleri tespit edilmişti.
BEDDUAYA DOYMUYOR
Ettiği her bedduanın dönüp kendisini ve militanlarını vurduğu Fetullah Gülen son olarak geçtiğimiz günlerde tüm Türkiye’yi hedef alarak “Susan ne kadar insan varsa evlerine ateşler sal, yerin dibine batır. Zırvadan zirvesine kadar hepsini yerin dibine batır” demişti.
Yeni Akit Gazetesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder