7.08.2016

15 Temmuz akşamına ait şok telsiz görüşmeleri!.

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ın 15 Temmuz darbe girişimi gecesi gerçekleştirdiği yeni telsiz görüşmeleri ortaya çıktı. Teliz görüşmelerinde Mustafa Çalışkan darbeci askerlere üst düzey komutanlarla beraber olduğunu ve yanlış yapmamaları çağrısında bulunuyor..

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan 15 Temmuz darbegirişimi gecesi Boğaz Köprüsü'nün bir gurup asker tarafından kesildiğini telsizden öğrenir öğrenmez hemen 2 koruması ve özel kalem müdürü Özgür Taşdemir ile olay yerine gitti.

Darbeci askerleri ikna etmeye çalışan Mustafa Çalışkan darbeci askerler tarafından ateş altına alındı. Üzerine kurşun yağdırılan Mustafa Çalışkan saldırıdan yara almadan kurtulurken Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli koruması Münir Alkan şehit oldu. Polis memuru koruması Mehmet Önay ile özel kalem müdürü Özgür Taşdemir ise yaralandı. Çalışkan yine de köprüden ayrılmadı ve krizi buradan yönetti. Telsizden personeline "herkes dik dursun, kimse görev yerini terketmeyecek" talimatı veren Mustafa Çalışkan diğer taraftan polis kanalına giren bazı darbeci askerleri teslim olmaları için ikna etmeye çalıştı.

Mustafa Çalışkan'ın sonradan adı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü yapılan Boğaziçi Köprüsü'nde bulunduğu sırada darbeci askerlerle yaptığı yeni telsiz görüşmeleri ortaya çıktı. Telsiz görüşmelerinde Çalışan darbeci askerlere darbe girişimine destek vermemeleri çağrısı yapıyor.

Yanında komutanlar olduğunu söyleyen Çalışkan, "Şuanda yanımda yıldızını gördüğünde karşısında tir tir tir titreyeceğin komutanlar var. Devletin vergisiyle devletin polisine vatandaşa kurşun sıkanlar hesap verecek" diyor. Çalışan, "Kandırılan arkadaşlarıma söylüyorum, yaşı ve rütbesi ne olursa olsun. Ama ha . Herkes çekilir siz kalırsınız" diye uyarı yapıyor.

İşte o telsiz görüşmeleri:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder