12.08.2016

Maltodekstrin nedir? Maltodekstrin helal midir?

Maltodekstrin, genellikle doğal mısır nişastasından elde edilen, tatsız ve kolay sindirilebilen bir karbonhidrattır.
BİTKİSEL OLMASI NEDENİYLE HELALLİK AÇISINDAN BİR SAKINCA TEŞKİL ETMEDİĞİ BİLİNİR.
Nişasta, pişirildikten sonra, asit ve/veya enzimler kullanılarak, daha küçük polimerlere ayrılır. (Vücudumuzdaki karbonhidratların sindirimi de buna benzer bir prosestir.)
Maltodekstrin aynı zamanda patates, buğday, arpa, çavdar ve yulaftan da elde edilebilir.
Maltodekstrin birçok gıdada “dolgu” amaçlı kullanılır. Şeker dışındaki maddelerle bağ oluşturarak, tozumsu bir görüntü ve yapı verir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder