4.08.2016

Genelkurmay Başkanlığı taşınıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde başlayan reform süreci sadece yapının değişmesi ile sınırlı kalmayacak. Ankara'nın merkezinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin hemen karşısındaki Genelkurmay Başkanlığı da taşınacak. Genelkurmay yerleşkesi Milli Savunma Bakanlığı'na hizmet verecek..

Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki radikal değişim sürüyor. Genelkurmay Karargahı'nın da Ankara dışına taşınması gündemde.
15 Temmuz gecesi darbeciler orada harekete geçti. Genelkurmay Başkanı'nı ve Kuvvet Komutanları'nı rehin aldı. Etrafı tanklarla sarıldı, karargaha yürüyen halka helikopterlerle ateş açıldı. Çok sayıda sivil şehit oldu.
O karanlık gecenin ardından hükümet düğmeye bastı. Ankara'nın tam merkezinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin karşısında kalan Genelkurmay Karargahı'nın taşınması için çalışma başlatıldı.
Genelkurmay'ın karşısında Deniz ve Hava kuvvetleri ile Sahil Güvenlik Komutanlığı, bir yanında Jandarma Genel Komutanlığı, diğer yanında ise Kara Kuvvetleri Komutanlığı var.
Kara Harp Okulu ile Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı da şehrin merkezindeki aynı kampüs içinde yer alıyor. Onların da Genelkurmayla beraber taşınması planlanıyor. Genelkurmay Karargahı için iki alternatif var. İlki MİT'in Etimesgut'ta yapımı hala devam eden
yerleşkesine yakın bir yere taşınması.
İkinci alternatif ise Genelkurmay'ın Cumhurbaşkanlığı'na bağlanması halinde Beştepe civarında bir yere nakledilmesi. Ancak sivilleşme açısından ilk tercih daha ağır basıyor.
Genelkurmay Karargahı'nın taşınmasının ardından ise Genelkurmay yerleşkesi Milli Savunma Bakanlığı tarafından kullanılacak. Peki taşınacak diğer birliklerin yerine ne yapılacak?
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder