22.08.2016

İtiraf ettiler: PKK-DAEŞ ortaklığı deşifre oldu!

Türkiye’ye en yakın bölgelerden biri olan Cerablus noktasındaki DAEŞ'e yönelik operasyonlara Türkiye’nin destek vermesine karşı PKK, DAEŞ’i müdafaa ederek "Türkiye DAEŞ'i vurmasın" açıklaması yaptı.
Suriye’de Fırat'ın batı yakasındaki Türkiye’ye en yakın bölgelerden biri olanCerablus'ta ki DAEŞ terörüne karşı Türkiye’nin de destek verdiği operasyonların durması için PKK, DAEŞ’i, destekleyen açıklama yayınladı.
PKK’nın Suriye kolu olan ve kendilerine Demokratik Suriye Güçleri (DSG) diyen YPG militanları adına açıklama yapan “DSG Operasyon Odası”, “Türkiye’nin DAEŞ’e karşı yapılan operasyonlara destek vermesinin kabul edilmez olduğunu” açıkladı. Açıklamada "Türkiye DAEŞ'i vurmasın" denildi.
Bu açıklamayla, PKK ve DAEŞ karışlıklı olarak düşmanlık stratejisi üzerinden yürüttükleri algı yönetimine son vermiş oldular. Birbirilerini destekleyerek sırayla aynı türden eylemler yapan DAEŞ ve PKK terör örgütleri daha önceleriortak olduklarını inkâr ediyorlardı. Aralarındaki gizli ortaklığı açıktan itiraf niteliğinde olan bu açıklamadan propapaganda argümanları çökmüş olan pkk ve DAEŞ'in birlikte eylem yapmaları bekleniyor.
Kaynak: Erem Şentürk / Diriliş Postası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder