7.08.2016

FETÖ teröristlerini ABD besliyor

TSK’ya sızan FETÖ cuntasının kalkıştığı 15 Temmuz darbesinde aktif rol oynadığı gerekçesiyle eleştirilen ABD, destek verdiğine ilişkin tespitleri kesin bir dille reddetmesine rağmen örgütün Fetullah Gülen dahil en azılı mensuplarını ülkesinde himaye ediyor. Aralarında emniyet, yargı, silahlı kuvvetler imamlarının da bulunduğu 20’den fazla FETÖ ‘abi’si ABD’de CIA gözetiminde elini kolunu sallaya sallaya geziyor. FETÖ’cü birçok hakim, savcı, iş adamı, gazeteci, avukat, emniyet personeli, subay ve generallerin barındırıldığı ülke olan ABD, bu isimleri Türkiye’ye iade etmeme konusunda adeta direniyor.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) yapılanma merkezi olduğu belirtilen Amerika Birleşik Devletieri (ABD), 17-25 Aralık ve 15 Temmuz darbe kalkışmalarına adı karışan FETÖ’cü teröristleri Türkiye’ye iade etmediği gibi açıkça besliyor. ABD, aralarında emniyet, yargı, silahlı kuvvetler imamlarının da bulunduğu 20’den fazla FETÖ ‘abi’sini CIA gözetiminde topraklarında barındırıyor Terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen başta olmak üzere örgüt mensubu birçok hakim, savcı, iş adamı, gazeteci, avukat, emniyet personeli ve generale kucak açan ABD; Emre Uslu, Hakan Şükür, Mustafa Yeşil, Tuncay Opçin, Ahmet Kurucan, Ali Çelik, Adem Yavuz Arslan, İsmet Aksoy, Ahmet Beyaz, Aydoğan Vatandaş, Cemil Koca, Bekir Baz, Faruk Mercan ve Tümamiral Mustafa Zeki Uğurlu gibi birçok kritik ismi topraklarında barındırıyor.

ELEBAŞI GÜLEN 7 YILDIR HİMAYELERİNDE

FETÖ soruşturmaları ve davalarında haklarında yakalama kararı verilen sanıklar arasındaki bir numaralı terörist Fetullah Gülen, 1999 yılından bu yana ABD’nin Pensilvanya eyaletinde yaşıyor. ABD’nin özel statüyle beslediği, kirli emellerine İslâm’ı ve Müslümanların kutsallarını alet eden vaiz görünümlü terörist Gülen, örgütünü de buradaki üssünden koordine ediyor.

KÖŞEYE SIKIŞAN FETÖ’CÜ ABD’YE KAÇIYOR

Hain planları başarısızlığa uğradıkça Fetullah Gülen’i kanatları altına alan ABD’nin kucağına sığınan diğer FETÖ’cü teröristler ise şunlar:

Emre Uslu: Her kritik olay sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yurt dışına kaçacağını iddia eden ancak bu sözlerini yutarak bir bir Türkiye’den kaçan FETÖ militanları arasında başı Emre Uslu çekiyor. FETÖ’nün MİT Müsteşarlığı için yetirşirdiği Emre Uslu, 17-25 Aralık darbe operasyonlarının başarısız olmasının ardından önce Belçika’ya, sonra ABD’ye kaçtı.

Hakan Şükür: 17 Aralık darbe operasyonundan bir gün önce AK Parti İstanbul Milletvekilliği’nden istifa ederek işaret fişeğini atan Hakan Şükür, Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkındaki Pensilvanya ürünü iftiraları dillendirdiği gerekçesiyle yargılandığı günlerde kaçarak ABD’ye yerleşti. Şükür, kaçmadan önce Bank Asya’daki hesaplarında bulunan 5,3 milyon TL’yi çekerek yanına aldı.

Mustafa Yeşil: Fetullah Gülen’in Onursal Başkanı olduğu Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nın Genel Başkanı’ydı. Örgütün resmi kurumu gibi çalışmalar yürüten, ulusal ve yurt çağında toplantılar tertipleyen ve örgüt adına açıklamalar yapan GYV’nin Başkanı olan Mustafa Yeşil, zina kasetleriyle ilgili ifade vermek üzere adliyeye çağırılmasının ardından ABD, Yeşil’e kapılarını açarak ülkesine aldı.

Mustafa Zeki Uğurlu: ABD firarisi olan Tümamiral Mustafa Zeki Uğurlu, İzmir’deki gizli bilgi ve belge bulundurma davasında fişleme yapıp sahte delil üretilmesi suçuna karıştıkları gerekçesiyle hakkında yakalama kararı verilen en üst rütbedeki muvazzaftı.

Ali Çelik: Amerika’ya kaçan Ali Çelik, örgütün finans merkezi olan Bank Asya’nın ortağıydı.

Ahmet Beyaz: Bank Asya Genel Müdürü’ydü, ABD’ye firar etti.

FETÖ’NÜN YARGI, EMNİYET VE MİT SORUMLULARININ ADRESİ AYNI

Ahmet Can: Yargıdaki FETÖ yapılanmasını koordine eden Ahmet Can, 21 Şubat 2014’ten bu yana ABD’de yaşıyor.

Murat Karabulut: Terör örgütünün MİT ve bürokrasi yöneticisi. 17-25 darbe operasyonları başarısızlıkla sonuçlanınca 4 Şubat 2014’te ABD’ye kaçtı, hala bu ülkede Türkiye aleyhine bölücü çalışmalar yürütüyor.

Osman Hilmi Özdil: ‘Kozanlı Ömer’ kod adıyla bilinen Osman Hilmi Özdil, örgütün Emniyet teşkilatından sorumlu ismiydi. O da ABD’ye kaçanlar arasında.

Süleyman Uysal: Emniyet teşkilatındaki alt rütbeli polis memurlarından sorumlu örgüt yöneticisi. 9 Ağustos 2014’ten beri ABD’nin kanatları arasında yaşıyor.

Bayram Bozkurt: Ergenekon davasında gizli tanıklık yapan eski İliç Savcısı Bayram Bozkurt ABD’ye kaçan hainler arasında yer alıyor.

Adem Yavuz Arslan: Sahibi Akın İpek’in İngiltere’ye kaçtığı Bugün gazetesinin Ankara temsilcisiydi. Kozanlı Ömer’le yakın ilişkileri bulunan FETÖ tetikçisi Adem Yavuz Arslan 2014’te ABD’ye kaçanlar arasında.

Faruk Mercan: FETÖ'ye yapılan polis operasyonları devam ederken Fetullahçı ismlerin başında gelen dönemin Kanaltürk Ankara Temsilcisi Faruk Mercan'ın da Türkiye'yi terk ettiği ve ABD'ye gittiği öğrenildi.

ÖRGÜTÜN KARAKUTUSU DA AMERİKA’DA

Tuncay Opçin: Özellikle Balyoz davasında Taraf muhabiri Mehmet Baransu’ya birçoğu sahte olan belgeleri verdiği ortaya çıkan Tuncay Opçin, örgütün karakutusuydu. İstanbul Çengelköy’deki villasını bıraktı, 2015 Nisan’ında ABD’nin Ohaio eyaletine kaçtı.

Aydoğan Vatandaş: FETÖ’nün istihbarat ağı rolündeki sosyal medya troll’ü Fuat Avni hesabının en önemli elemanı olduğu ortaya çıktı ancak sorgulanamadı; çünkü ABD’de yaşıyor.

Ahmet Dönmez: Zaman gazetesinin Başbakanlık ve AK Parti muhabiri olan Ahmet Dönmez, örgütsel haberlere imza atıyordu. 15 Temmuz darbe kalkışmasından sonra hakkında gözaltı kararı çıkarılan Ahmet Dönmez’in ailesiyle birlikte ABD’ye kaçtığı belirlendi.

Ahmet Kurucan: Arafat Dağı’nda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve devlet yöneticilerine ettiği beddua ile tanınıyor. Örgüt militanlarına manevi anlamda bağlılık aşılayan isimlerden olan Kurucan da Amerika’da.

Bekir Baz: Çetenin Ege bölge sorumlusu olan Bekir Baz, Yamanlar Koleji’nde düzenlenen ve 17 Aralık kumpasının provası diye nitelenen toplantının baş konuşmacısıydı. Şu an ABD’de kaçak olarak yaşıyor.

Cemil Koca: FETÖ’nün Ankara sorumlusu. 4 Aralık 2014’te ABD’ye firar etti.

Ahmet Kara: Çetenin eski İstanbul sorumlusu Ahmet Kara 28 Eylül 2012’den beri ABD kaçağı.

Mehmet Akif Saka: Örgütün Kocaeli sorumlusu. O da ABD’de.    

YENİ AKİT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder